ALGEMEEN:

home

doelstelling (statuten)

bijeenkomsten

contributie

publicaties

nieuwsbrieven

thema's

links

contact

hytech frankeermachines

catalogi

nummeroverzicht

vraag en aanbod

wie helpt?

 

 

 

 

Sinds 2001 krijgt u, wanneer u een brief of pakketje ter frankering op het postkantoor aanbiedt, een zegel uit een automaat op uw poststuk geplakt. Deze komt uit de Hytech baliefrankeermachine. Er zijn al heel wat verschillende stroken en afdrukken gemaakt in de loop der tijd. Ook de kantooraanduiding en de opvolging van PTT naar TPG, TNT en PostNL hebben voor veel verschillende varianten gezorgd.

De  eerste afdruk was een test en is niet zo lang gebruikt [links]. De opvolger was in de gulden-periode [midden] en daarvan kennen we dezelfde in de euro-periode. Deze werden nog op de postkantoren gebruikt zonder aanduiding van het kantoor. Later werd aangegeven welk kantoor de strook uitgaf [rechts] d.m.v. een nummer, de zogeheten centercode.

 

 

Dat nummer staat voor een bepaald kantoor; in dit geval het [PK] Postkantoor [012300] in Amsterdam-Zuidoost, Hoogoorddreef 2. Dit is op te zoeken in een lijst die u kunt vinden door in het menu hiernaast naar catalogi/machines/hytech te gaan. U vindt daar onder andere een Excel-bestand, waarop alle kantoren, voor zover bij ons bekend, vermeld staan.

Er zijn vele soorten afdrukken te verzamelen. Een kleine selectie:

 

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op vrijdag 23 januari 2015